Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

İş emri ile gerçekleştirilen operasyonun herhangi bir nedenle durdurulması söz konusu olduğunda " Devam Ediyor " konumundaki iş emri " Durduruldu " konumuna getirilir. Durma işlemi iş emri bazında çalışır. Program, üretim emrine ait iş emri üzerinden durma işlemi bilgileri girilmeden üretim emrinin durdurulmasına izin vermez. İş emri Durma İşlemi penceresinde yer alan bilgiler şunlardır: 

...

Duran Parça: Bu alan parçaların duruş sürelerinin iş istasyonun duruş süresine etkisini hesaplamak için kullanılan alandır. İş istasyonuna ait kayıtlı parçalar listelenir ve ilgili parça seçilir. 

Bir iş emrinin " Durduruldu " konumuna getirilebilmesi için durma tarihi ve durma zamanı belirtilmeli ve başlama tarih ve zamanı boş bırakılmalıdır; aksi taktirde durma işlemi gerçekleştirilemez. Başlama tarih ve zamanı, iş emrini " Durduruldu " konumundan tekrar " Devam Ediyor " konumuna geçirmek istendiğinde verilir. Başlama tarih ve zaman bilgisi verildiğinde ve kaydet düğmesine basıldığında iş emri otomatik olarak " Devam Ediyor " konumuna geçer. Durma süresi, iş emri tekrar " Devam Ediyor " konumuna getirildiğinde ve başlama tarih ve zamanı girildiğinde program tarafından otomatik olarak hesaplanır. Durma İşlemleri penceresinde bir iş emri için birden fazla durma işlemi kaydedilebilir ve bu işlemler için durma tarih ve zamanlarında çakışma kontrolü program tarafından yapılır. Durma aralığı planlanan/gerçekleşen başlangıç – bitiş tarih aralığında olmalıdır. Eğer gerçekleşen başlangıç tarihi girilmemişse kontrol planlanan başlangıç ve bitişe göre yapılacaktır. Gerçekleşen bilgiler girilmiş ise kontroller gerçekleşen başlangıç ve bitişe göre yapılır. Tanım kartında durma nedeninin planlamayı etkileyeceği belirtilmişse üretim emri serbest bırakıldığında bu iş emrinden sonraki, henüz " Başlamadı " durumundaki iş emirlerinin de başlangıç ve bitiş tarihi bilgileri değişir. Serbest bırakma penceresinde görülen başlangıç ve bitiş zamanları, iş emrinin " Başlamadı " durumundaki, planlanan başlangıç ve bitiş tarih ve zamanlarıdır. İş emri devam ediyor iken, ekrandaki başlangıç zamanı gerçekleşen başlangıç zamanı, bitiş zaman ise " gerçekleşen başlangıç+planlanan op. Süre+durma süresi olacaktır. İş emri tamamlandığında ise başlangıç ve bitiş zamanları, gerçekleşen başlangıç ve bitiş zamanlarıdır. Dolayısıyla öteleme yapılırken bulunan bu zaman bilgileri üzerinden öteleme yapılacaktır. Ötelemeyi belirleyen kriterler örtüşme yüzdeleri ve planlama metodudur. İş emri üzerinden durma işlemi kaydedildiğinde ve iş emri " durduruldu " onumuna geldiğinde üretim emrinin de durumu " Durduruldu " konumuna geçer (üretim emrine ait birden fazla iş emri olsa dahi). Bir iş emri " Durduruldu " konumundayken yalnızca " Devam Ediyor " konumuna geçebilir.

Ardışık Durma İşlemi 

Üretim sürecinde, bir iş emrinin durdurulması söz konusu olduğunda, ilişkili diğer üretim emirlerinin de durdurulması sağlanmıştırsağlanır. İş emrine durma işlemi girildiğinde kullanıcıdan, ilişkili üretim emirlerinin durumu için onay alınır. Kullanıcının onay vermesi durumunda aynı durma kaydı ilişkili üretim emirlerinin durma işleminin başlangıcıyla kesişen, " Devam Ediyor " konumundaki iş emirlerine de girilir. İlişkili iş emri ve üretim emirlerinin durumlarının " Durduruldu " yapılır. 

Durma işlemine başlama tarihi girilip kaydedildiğinde de ilişkili üretim emirlerinin aynı Durma Tarihine sahip iş emirlerinin Durma işlemleri de güncellenerek iş emri ve üretim emirlerinin durumlarının " Devam Ediyor " durumuna getirilir. 
Durma  Durma kaydı girilen üretim emrinin ilişkili olduğu üretim emirlerinden " Başlamadı " durumunda olanların durumuna değiştirilemez. 

...