Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Ee-İrsaliye, Lojistik-Satış Bölümünde, Kayıt/Fatura menüsünün altında yer alır. 

...

e-İrsaliye uygulamasının fatura kayıt menüsünün altında yer alması için öncelikle, Lojistik -Satış → Fatura → E-Fatura İşlemleri → E-Fatura Parametreleri → "E-İrsaliye Kullanılsın" parametresinin işaretlenmesi gerekir.

Ee-Fatura uygulamasında olduğu gibi, Ee-İrsaliye de belge birim kodlarına bağlanır. Yukarıdaki ekranda yer alan "E-İrsaliye belge birim kodlarınızı buradan girebilirsiniz" yazısının üzerine çift tıklandığında ekrana gelen "Çoklu Seri Giriş Ekranı" ile birim kodları girilir.

...

"Çoklu Seri Giriş Ekranında" belge birim kodları tanımlandıktan sonra "E-İrsaliye Yanıt Serisi" seçeneği tercih edilen birim kod ile birlikte işaretlenir. 

...

Kontrol sistemi, tek bir birim kod için "E-İrsaliye Yanıt Serisi" seçeneğinin işaretlenmesine izin verir.

...

E-İrsaliye serisi  (EIR) birden fazla tanımlanabilir fakat, E-İrsaliye Yanıt Serisi (EYS) bir tane tanımlanır.

E-İrsaliye uygulaması, program tarafından üç tür işlem için desteklenir. Bunlare-İrsaliye uygulamasının desteklendiği işlemler; Satış İrsaliyesi, DAT (Depolar Arası Transfer) ve Ambar Çıkış Fişi.

...

Satış irsaliyesini E-İrsaliye olarak oluşturmak için, "Üst Bilgiler" ekranında yer alan E-İrsaliye seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. E-İrsaliye seçeneği, işlem yapılan carinin E-Fatura mükellefi olması durumunda işaretlenir.

...

Taslaklar E-İrsaliye haline geldikten sonra, "Toplu E-İrsaliye Oluşturma" ekranına kısıt verilerek "E-İrsaliye Belgeleri (Taslak)" sekmesinde listelenir. Belge üzerine çift tıklandığında E-İrsaliye belgesi görüntülenir. 

...

E-İrsaliye belgesinde "ETTN" numarasının yer alması mevzuat gereği zorunlu tutulur. Bu numara program tarafından otomatik olarak oluşturulur. Belge takibinin yapılması aşamasında önem taşır. E-İrsaliye belgesinde yer alan "QR Kodu" ile "ETTN Numarası" devletin sisteminde eşleşir.

Taslak haline gelen belgede düzenleme yapılması istendiğinde ilk olarak Taslak Sil  butonu ile belge iptal edilir. Daha sonra, belge tekrar düzenlenip taslak haline getirilir (Bu aşama belge düzeltme ile ilgili son aşamadır.) Taslak halindeki belgelerde hiçbir sorun yoksa Gönder  butonuna basılır. Böylece doküman, "GIB" e iletilir. Bu aşamadan sonra, belge ile ilgili hiçbir düzeltme işlemi yapılamaz.

...

Örneğin: Taslaklar (E-İrsaliye) sekmesinde 10 tane belge varsa, Gönder  butonuna basıldığında 10 tane zarf "GIB" e gönderilir. 

...

Hatırlayınız; E-Faturada 10 adet belge için 1 adet zarf "GIB" e gönderiliyordu.

Zarf olarak "GIB" e gönderilen irsaliyeler;Zarf olarak "GIB" e gönderilen irsaliyeler, Lojistik - Satış → Fatura → Kayıt → E-İrsaliye İşlemleri → Giden Kutusu bölümünden takip edilir. Zarf bazında ve İrsaliye bazında görüntülenir.

...

Kalem bazında yanıt seçeneği işaretlendiğinde, irsaliye yanıt ekranı görüntülenir.

Bu ekrana, kabul edilmeyen/hasarlı miktar girişi ve teslim alınan miktar bilgisi girişi yapılır ve  butonu ile işlem sona erer.

...

İrsaliye için daha önce yanıt verilmişse, sistem yeni bir yanıta izin vermez.

Dizayn

Genel → Dizayn Modülü → Kayıt → Dizayn Bölümü girişi ile ekrana gelen "Dizayn Kayıtları" ekranında dizayn tipi "E-İrsaliye Basım" olarak belirlenir. 

...