Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

  1. Kalite Kontrol Departman Girişi 3
  2. Personel Tanımlama 4
  3. Kabul & Ret Kodları 5
  4. Arıza Kayıtları 5
  5. Kalite Ölçüm Bilgileri 6
  6. Kalite Grup Tanımları 6
  7. Stok-Grup Eşleştirme 9
  8. Cari-Grup Eşleştirme 9
  9. Cari-Stok-Grup Eşleştirme 10
  10. Muayene Tanımlama 11
  11. Kalite Kontrol Kaydı 15
  12. Kalite Kontrol Parametreleri 22
  13. Raporlar ve İşlemler 23

...

Info
İlgili özelliğin anlatımını içeren webinar kaydına ulaşmak için tıklayınız.

Üretim ve hizmet sektöründe rekabetin çok kuvvetli olduğu günümüzde, faaliyet gösterilen pazarda pay kaybetmemek için sürekliliğini sağlamanın en önemli olduğu konu kalitedir. Faaliyet gösterilen sektör hangisi olursa olsun, müşterilere taahhüt edilen kalite standartlarını sağlayamayan işletmeler yok olmaya mahkumdurlar. Bu noktada, işletmelerin tanımlı kalite süreçlerinin bulunması ve bu süreçlerin doğru ve eksiksiz yürüdüğünü denetlemesi büyük önem taşımaktadır. Kalitesizliği henüz oluşmadan engellemeye yönelik alınacak önlemler, yalnızca müşteri memnuniyetini arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda işletmenin giderlerini de düşürecektir.
Sektörden bağımsız olarak, tüm işletmeler için bu denli kritik olan "kalite" konusunda, Logo Netsis son derece bütünsel ve detaycı bir yaklaşıma sahiptir. Bu bağlamda Logo Netsis'te "kalite" olgusu, sistemin tamamını kapsayacak ve kullanıcıların kalite kontrol süreçlerini kolayca yönetip kayıt altına alabilecekleri bir modül olarak ele alınmıştır. Kullanıcıların kalite standartlarını oluşturmalarına, kalite kontrol süreçlerini yürütmelerine ve geliştirmelerine hizmet etmek üzere oluşturulan Kalite Kontrol Modülü; Netsis 3 Standard, Netsis Wings, Netsis 3 Enterprise ve Netsis Wings Enterprise çözümleriyle kullanılabilmektedir.

Anchor
_bookmark1
_bookmark1
Anchor
_bookmark1
_bookmark1
Kalite Kontrol Departman Girişi

...

Kalite kontrol sürecine etki eden parametrelerin tümüne ulaşabilmek için Lojistik/Satış  Kalite Kontrol  Kayıt  Kalite Kontrol Parametreleri yolu izlenmelidir. (Bkz. Ekran Görüntüsü 27)

Ekran Görüntüsü 27
Kalite kontrol parametreleri ekranının yalnızca "Genel" sekmesi bu dokümanda anlatılan özelliklerin kullanımıyla ilgilidir. Genel sekmesinin ilk parametresi olan "Satın Almada Kalite Kontrol Yapılsın" seçimi, kalite departman kayıtları ekranındaki departman tipi alanıyla ilişkilidir. (Bkz. Bölüm 1) Eğer satın alma işlemleri için kalite kontrol kaydı girişi yapılmak isteniyorsa, bu parametre açılmalıdır. Benzer şekilde "Üretimde Kalite Kontrol Yapılsın", "İadede Kalite Kontrol Yapılsın", "D.A.T.'da ve Ambar Giriş Fişinde Kalite Kontrol Yapılsın" ve "Müstahsil Faturasında Kalite Kontrol Yapılsın" seçenekleri de kalite kontrol işlemlerinin hangi departmanlarda yapılacağına göre açılmalı ya da kapatılmalıdır. Aksi halde parametresi açık olmayan belge tiplerinde kalite kontrol işlemi yapılmasına izin verilmeyecektir.
"Kalite Kontrol Hareketleri Otomatik Oluşsun" parametresi ise muayene tanımlarına göre belirlenen örneklem hareketlerinin, kalite kontrol kaydı ekranının ölçüm kayıtları sekmesinde otomatik olarak oluşmasını sağlamaktadır. Parametrenin bu şekilde çalışabilmesi için kalite kontrol kaydı ekranında muayene kodunun girilmiş olması gerekmektedir. Buna benzer olarak "Kalite Kontrol Ölçümleri Otomatik Oluşsun" parametresi de kalite kontrol kaydı ekranının ölçüm kayıtları sekmesinde oluşan örneklem hareketlerinin altındaki ölçüm kayıtlarının otomatik olarak oluşmasını sağlamaktadır. Bunun için kalite kontrol kaydı ekranında grup kodunun girilmiş olması ve grup eşleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir.
"Kalite Kontrol Numune Aralıkları Tanımlama" parametresi ise muayene tanımları sırasında kullanılmaktadır. Belge miktarlarını belli aralıklarla değerlendirip buna göre örneklem miktarı belirlemeye yaramaktadır. Parametrenin kullanım detayları için 10. bölüm incelenmelidir.
Seri uygulamasının kullanıldığı durumlarda, kalite kontrol parametreleri ekranının "Seri-Lot Girişi" alanının da kullanılması gerekmektedir. Bu alandan "Alış İrsaliyesinde" ya da "Kalite Kontrolde" seçimlerinden biri yapılarak, seri girişinin hangi aşamada yapılacağı belirtilmelidir.
"Kalite Kontrol Kayıt Kapatmadan Sonra Otomatik DAT Yapılsın" parametresi ise, kalite kontrol kaydı girilen belgenin tipi gereği, kayıt kapamadan sonra depolar arası transfer işlemine izin verileceği durumlarda kullanılmaktadır. Bu parametre ile kayıt kapatıldığı anda depolar arası transfer ekranı otomatik olarak görüntülenecek ve kullanıcının onayına istinaden transfer işlemi otomatik olarak gerçekleşecektir.
Son parametre olan "Ölçüm Tanımlarında Girilen Ondalık Değerleri Kullanılsın" seçeneği ise kalite ölçüm bilgileri ekranının ondalık alanına (Bkz. Bölüm 5) girilecek değerlerin kalite kontrol süreçlerinde kullanılıp kullanılmayacağının belirlenmesini sağlamaktadır.

Anchor
_bookmark13
_bookmark13
Anchor
_bookmark13
_bookmark13
Raporlar ve İşlemler

...