Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Image RemovedImage RemovedImage RemovedImage RemovedImage Removed
LogoNetsisERP|Kalite Kontrol Modülü
Sıkça Sorulan Sorular
Kalite kontrol kaydı kapatılmayan irsaliyelerin faturalandırılmaması sağlanabilir mi?
Soru 1: Kalite kontrol kaydı kapatılmayan irsaliyelerin faturalandırılmaması sağlanabilir mi?
Evet sağlanabilir. Kalite Kontrol Parametrelerinde "Kalite kontrol kaydı kapatılmayan alış irsaliyesi faturalaştırılmasın" parametresinin işaretlenmesiyle kalite kontrol kaydı kapanmayan alış irsaliyelerinin faturalaştırılmaması sağlanmaktadır.
Soru 2: Hangi belge ve işlemler için kalite kontrol testleri yapılmaktadır?
Alış İrsaliyesi, Depolar Arası Transfer Fişleri, Ambar Giriş Fişleri, Müstahsil Faturası, İş Emri ve Üretim Sonu Kaydı belgeleri, İade işlemlerinde iade belgeleri ve belge bağımsız işlemler (örneğin satış sonrası servis kayıtları vb) için kalite kontrol kayıtları yapılmaktadır.
Soru 3: Personel tanımlama erkanında rehber seçimi alanında personel seçeneği ne
zaman aktif gelir?
Personel paketi varsa, rehber seçimi kısmında personel seçeneği yer alır. Personel paketiyle bağlantı, Yardımcı Programlar>Kayıt> Diğer Paketlerle bağlantı ekranından kullanılan veritabanı, kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilerek bağlantı sağlanır.
Soru 4: Kalite Grup Tanımları ekranında yer alan Revizyon No ne işe yarar?
Revizyon bağlantısı ile aynı grup içerisinde farklı revizyona bağlı ölçüm kümeleri oluşturulabilir. Revizyon numarası sistem tarafından belirlenen bir sayısal değer ile ifade edilir. Örneğin, A ölçümünün artık kullanılmayacağı, A yerine artık B ölçümünün kullanılacağı durumda veya A ölçümüne ait standartlar değiştiğinde minimum, maksimum değerleri değiştiğinde revizyon kullanımına gidilir.
Revizyon kopyalama ile mevcut revizyon farklı bir numara ile oluşturulur ve ölçüm kayıtlarında değiştirilmesi gereken değerler değiştirilir veya kullanılmayacak ölçümler varsa pasif yapılabilir.
Soru 5: Muayene Tanımlama ekranında yer alan "Kalite kontrol ölçümleri örnekleme göre oluşsun" parametresinin işaretli olması ve olmaması durumunda kalite kontrol kayıtları, örneklem miktarı ve numune sayıları nasıl oluşur?

...




100 birimlik belgenin örneklem miktarı 2. Bu durumda 100/2=50 bulunur. 2' şerli partilerden toplam 50 adet kalite kontrol kaydı oluşur. Bu 2'şerli partilerden %50 oranında yani 1 adedi için kalite kontrol testlerinin yapılacağı anlaşılmaktadır.
Kabul edilebilir red oranı 2 olduğuna göre, 2'şerli partiler halinde oluşan 50 adet kalite kontrol kayıtlarından 2' den fazla kalite kontrol kaydı red olmuşsa belge red sayılmaktadır. Her bir kalite kontrol kaydının red olması için ölçümlerden 1' nin red olması yeterlidir.

  • 100 birimlik bir belge için örneklem miktarı: 10, sabit miktar:1 ve kabul edilebilir red oranı: 2 girilmiş. "Kalite Kontrol Ölçümleri Örnekleme Göre Oluşsun" parametresi işaretli olduğunda,













1'erli toplam 10 adet kalite kontrol kaydı oluşacak ve bu kayıtlar kalite kontrol testlerine tabi tutulacaktır. 1' erli partiler halinde oluşan 10 adet kalite kontrol kayıtlarından 2' den fazla kalite kontrol kaydı red olmuşsa belge red sayılmaktadır. Her bir kalite kontrol kaydının red olması için ölçümlerden 1' nin red olması yeterlidir.
Soru 6: Muayene Tanımlama ekranındaki Muayene Aralık Tanımlama sekmesinde Iso standardı seçeneği seçildiğinde, Iso standartlarına göre seviyelere, parti
büyüklüklerine, kabul edilebilir hata oranlarına göre grie gelen kayıtlar nereden
beslenir?
ISO Standardı seçildiğinde, ıso standartlarına göre seviyelere, parti büyüklüklerine, kabul edilebilir hata oranlarına göre düzenlenmiş tablo değerleri program içerisine gömülmüştür. Ekran üzerinden seçilen

standart tipi, seviye kodu ve kabul edilebilir hata oranlarına göre grid program tarafından otomatik olarak doldurulmaktadır.
Ekran üzerinde yer alan seviye kodları, standart tipleri ve miktar kodları Kalite Kontrol Seviyeleri ekranı ve Kalite Kontrol Miktar Kodları ekranlarından beslenmektedir.

Kalite Kontrol seviyeleri

ISO 2859 standardında, üç farklı muayene seviyesi belirlenmiştir. Bu seviyeler, İndirgenmiş (Reduced), Normal ve Sıkı (Tight) seviyeler ayrıca S1, S2, S3, S4 olmak üzere 4 farklı özel seviyede belirlenmiştir. Bu tanımlar program tarafından otomatik olarak getirilir.
Seviye Kodu II (Normal): Herhangi bir özel durum olmadığında ve genellikle piyasada kullanılılan seviyedir.
Seviye kodu I (Reduced İndirgenmiş): Parti büyüklük aralıkları daha geniş ama içerisinden seçilen numune sayıları daha az olduğu durumlarda kullanılabilir. Belli dönemde yapılan kontrollerde belli oranda hatasızlık durumu arandığı durumlarda kullanılabilir.
Seviye Kodu III (Sıkı-Tight): Hata oranı yüksek yani daha dar aralıklarla daha çok numune kontrolleri yapılması gerekiyorsa bu seviye tercih edilir. Örneğin daha hassas kalite kontrolünün yapılması gereken sektörlerde örneği ilaç sektöründe kullanılabilir.

Kalite Kontrol Miktar Kodları

...