Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Müstahsil Kalemleri Girişi Ekranı

Stok Kodu

Müstahsil makbuzundaki stok kalemlerinin, stok kartı kayıtlarında kaydedilen kodudur. Girişi yapılan stok, yeni gelen bir mal ise, kaydının daha önceden tanımlanması gerekir. Rehber butonu  ile stok kodlarına ulaşılır.

Stok İsmi

Stok kodu girilen malın, stok sabit kayıtlarında kaydedilen isminin otomatik olarak getirildiği alandır.

İrsaliye Numarası

Müstahsil Faturası Parametreleri - Genel Parametreler - "İrsaliye Bağlantılı" parametresi işaretlendiğinde aktif hale gelen alandır. Rehber butonu  ile, ilgili stok kalemine ait irsaliye numaralarına ulaşılır. İrsaliye bağlantılı makbuz kesilmeyeceği zaman klavyedeki <Tab> tuşu ile ilerlenerek boş bırakılabilir.

SıraKalem sıra bilgisinin girildiği alandır.
Proje Kodu

Tanımlanan proje kodları arasından,Image Added rehber butonu ile seçim yapılarak, istenildiğinde proje bazında rapor alınabilmesi için girilen koddur.

Depo Kodu

Stok Parametre kayıtlarında "Lokal Depo Uygulaması sahasını işaretleyerek işlem yapanlar için sorgulanan, ilgili Var" parametresinin işaretlenmesi ile aktif hale gelen alandır. İlgili stok kaydının (Stok Modülü/ - Kayıt / - Lokal Depo İşlemleri / - Depo Tanımlama bölümünden tanımlanan) lokal depo kodudur. Lokal depolarla ilgili ayrıntılı açıklamayı Stok Modülü dokümanında bulabilirsiniz.kodunun girildiği alandır.

Miktar

İlgili stok kaleminin makbuz üzerindeki miktarının yazılacağı bölümdürgirildiği alandır.

2.Miktar İlgili stok kalemi için ikinci miktar bilgisinin girildiği alandır.
Fiyatİlgili malın makbuz üzerindeki birim fiyatıdırfiyatının girildiği alandır. İlgili malın stok sabit kayıtlarındaki alış fiyatı hanesine kaydedilmiş değer, fiyat hanesine getirilmiş olacaktır. Eğer stok sabit kayıtlarında fiyat girilmemişse "Stok Sabit Kayıtları" ekranındaki "Alış Fiyatı" alanına kaydedilen değeri, "Fiyat" alanına getirilir. Stok Sabit Kayıtları ekranında fiyat girilmediğinde fiyat 0 (sıfır) olarak gelecektirgelir. Program tarafından atanan fiyat üzerinde istediğiniz düzenlemeyi yapma olanağına sahipsiniz. Burada girilecek istenen düzenleme yapılabilir. Girilecek fiyat, birim fiyattır. İrsaliyeden müstahsil makbuzu oluşturuyor iseniz irsaliyedeki oluşturuluyorsa, irsaliyede girilen fiyat bu sahaya atanacaktıralana aktarılır. Zeytinyağı uygulamalarındaki fiyatlar özel bir formülle bağlantılı olup bu tip kullanımlar için parametre girişlerindeki zeytinyağı uygulamasının işaretlenmiş olması gereklidir. Eğer işaretlenmesi gerekir. "Tutardan Birim Fiyata Geçiş parametresi işaretlenmiş ise miktar " parametresi işaretlenmişse, "Miktar" girildikten sonra direkt tutar sahasına toplam tutar yazılmalıdır"Tutar" alanına toplam tutarın girilmesi gerekir. Program birim fiyatı, tutarı miktara bölerek hesaplayıp Fiyat sahasına atayacaktır"Fiyat" alanına aktarır.

Tutar

Stok miktarı ile birim fiyatın program tarafından çarpılıp, brüt tutar olarak yazıldığı bölümdür. Bu sahaya müdahale yapamazsınız ancak birim fiyat ve miktar hanelerinde yapacağınız değişikliklerle tutarın değişmesini sağlayabilirsiniz. Buraya kaydettiğiniz tüm stok kalemlerinin tutarlarının toplamı kontrol ekranındaki GENEL TOPLAM hanesinde oluşacaktır. Oran tutarlarının düzeltmeleri ise oran % lerini ilgilendirdiği için parametre kayıtları bölümünden yapılmalıdır, makbuz kontrol ekranında sadece avans/çek ödemeleri girilmelidir.

Ek Alan


Genel Toplam Ekranı

Makbuzdaki malların yukarıda anlatılanlar ışığında kaydedilmesi bittikten sonra F5 tuşu ile makbuzun stopaj/s.s.d.f /borsa /bağkur hesaplama bilgilerinin yer aldığı ikinci sayfaya geçilecektir. Hesaplamalarla ilgili özet bilgiler bu bölümde görülebilir, ayrıca eğer avans verilmişse avans sahasına tutarı girilebilir ve bu tutar genel toplamdan düşülür. Kalan tutar, makbuz düzenlenen ilgili carinin hareket kayıtlarına alacak olarak yansıtılır. Eğer çek olarak ödeme yapılmış ise ilgili çekin numarası, bankası, tarihi, ve tutarı da ilgili sahalara işlenebilir. Çek tutarı da avans gibi toplam makbuz tutarından (genel toplamdan) düşülür ve sadece kalan alacak tutarı makbuz düzenlenen üreticinin cari hesabına yansıtılır.

...