Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Muhasebe Açılış Fişi ekranı; Giriş, İşlem ve İşlem Sonucu olmak üzere üç sekmeden oluşur.

...

Muhasebe Açılış Fişi Ekranı
Devir ŞirketiYeni yılda kullanılacak şirket isminin girildiği alandır. Girilen şirketin önceden açılmaması gerekir. Girilen şirket program tarafından açılır. "Yeni Yıl Kopyalama" işlemi aynı yeni yıl şirketinin ismi kullanılarak birden fazla tekrarlanıyorsa, "Yeni Yıl Kopyalama" işlemi öncesinde devir şirketinin "Şirket Silme işlemiyle silinmesi gerekir.

Kapanış Ayı

Devir yapılan şirkette, kapanış fişinin oluşturulduğu ay kodunun girildiği alandırçalandır.

Kapanış Fiş No

Devir yapılan şirkette, oluşturulan kapanış fiş numarasının girileceği sahadırgirildiği alandır. Program tarafından, kapanış ayı sahasında "Kapanış Ayı" alanında girilen aya ait son fiş numarası otomatik olarak getirilecektirekrana getirilir. Kapanış fişi otomatik olarak getirilen fiş numarasından farklı ise kullanıcı tarafından değiştirilebilir.

Açılış Tarihi

Yeni yıl için açılan şirkette oluşturulacak açılış fişi için girilecek ay kodudur. Program tarafından bu sahaya yılın tarih girilen alandır. Yılın ilk ayı program tarafından otomatik olarak getirilecektirekrana getirilir.

Örneğin;

01.01.2020

İlk Fiş No

Yeni yıl şirketinde oluşturulacak açılış fişi için verilecek fiş numarasıdırnumarası girilen alandır. Yeni yıl şirketinin muhasebe "Muhasebe" modülünde , işlemler yapılsa bile, ilk ayın ilk fiş numarasının açılış kaydı için boş bırakılması gereklidirgerekir. Böyle olacağı düşünülerek 011. Ay için bu sahaya alana 000000000000001 nolu numaralı fiş program tarafından otomatik olarak getirilecektir.ekrana getirilir.

Image Added

Girilen bilgilerin onaylanmasını sağlayan butondur.

Image Added

Girilen bilgilerden vazgeçilmesi halinde ekrandan çıkmak için kullanılan butondur.


Anchor
işlem Sonucu
işlem Sonucu

İşlem Sonucu

İşlem sırasında oluşan hatalar "İşlem Sonucu" ekranında görüntülenerek farenin sağ tuşuna tıklanarak dosyaya kaydedilir. Gelen hataların incelenmesi gerekir.

"Yeni Yıl Kopyalama" işlemi, devir şirketi oluşturulduktan sonra, herhangi bir hatadan dolayı yarım kalabilir. İşlemin kesilmesine sebep olan problem çözüldükten sonra,

  • Yeni sene için açılan şirketi sıfırlayarak ya da,
  • Yeni sene hazırlık işlemine kalınan yerden devam etmek mümkündür.

Açılan şirketi sıfırlayarak yeni yıl kopyalama işlemine baştan başlamak için, "Şirket Silme" işlemi ile yeni şirketin silinmesi gerekir.

Kalınan yerden "Yeni Yıl Kopyalama" işlemine devam etmek için, işlem tekrar çalıştırılarak, sorgulanan sahalara daha önceden girilen bilgilerin girilmesi ve Image Added butonuna tıklanması gerekir.

 Bu durumda, kalınan yerden işleme devam etmek istenip istenmediğinin sorgulandığı bir ekran görüntülenir. “Evet” butonuna tıklanması ile yeni yıl şirketinin tekrar kopyalanmasına gerek kalmadan devir işlemine devam edilir.

İşlemler bittiğinde, modül devirleri öncesi, yeni sene kayıtlarına başlama ortamının hazırlanması işlemi tamamlanır. İstendiğinde eski senenin kayıtları bitene kadar, hiç bir modülün devri yapılmadan eski sene şirketinde ve yeni sene şirketinde ayrı ayrı çalışılarak kayıtlara devam edilebilir. Eski senenin devir kayıtları, eski sene kapatılıp devir yapıldığında yeni sene bilgilerine aktarılır. İstendiğinde modül devirleri programın içinden yapılmayıp, açılan yeni sene şirketinde elle kaydedilebilir. Bu işlemlerden biri yapılmadan yeni sene bakiyelerini doğru olarak izlemek mümkün değildir.

"Yeni Yıl Kopyalama" işlemi ile devri oluşturulan eski şirkete girerken, “Şirket devri yapılmıştır. Devir Şirketi: DEVIR. Bu şirketin sadece rapor amaçlı kullanılması tavsiye edilmektedir. Yeni yıla ait kayıtlarınızı veya düzeltme işlemlerinizi DEVIR  şirketine yapabilirsiniz!” şeklinde bir uyarı mesajı görüntülenir.