Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

İrsaliyelerin faturalanmasında aynı bilgileri yeniden faturaya girmek gerekmez. İrsaliyeler, alım ve satış fatura satırlarında F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan İrsaliye Aktarımı seçeneği ile aktarılır. İrsaliye aktarımı, irsaliye tarihine göre yapılır. Başlangıç ve bitiş tarih aralığı verilir. İlk ve son irsaliye tarihi 30 günlük bir tarih aralığı içermektedir.

Image Removed

Faturanın ait olduğu cari hesaba ait irsaliyeler, tarih, fiş türü, belge numarası, bölüm kodu fiş özel kodu ve toplam tutar bilgileri ile listelenir. Listelenen irsaliyelerin içerik bilgilerine ulaşmak için sol alt köşede bulunan "İncele" seçeneği kullanılır. Aktarılacak irsaliyeler işaretlenerek seçilir ve alım faturasına aktarılır. İrsaliyelerin tümü faturalanacaksa aktarılacak irsaliye listesinde sağ fare tuşu menüsündeki Hepsi seçeneği kullanılır.

...

Info

İrsaliyede seçili cari hesabın ve işyerinin e-fatura Fatura kullanıcısı olması durumunda, oluşan faturada yer alan e-Fatura alanı otomatik olarak seçili duruma geçer. e-Fatura kullanılmayacaksa işaret kaldırılır.

KDV Muafiyet Sebebi: KDV tutarı "0" (Sıfır) olan e-faturalarda Faturalarda muafiyet sebebi girilmesi zorunludur. Toptan satış irsaliyesi düzenlenirken KDV “0” olarak girildiğinde, ve ilgili irsaliye üzerinden faturalama yapıldığında muafiyet sebebi bu alandan girilmelidir. Aksi takdirde irsaliyenin faturalanmasına izin verilmez. Burada girilen değer fatura “Detaylar” tabındaki muafiyet sebebi alanına otomatik olarak aktarılır.