Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Raporlarda Ölçü Birimi Kullanımı

Image Removed
Stok modülünde Modülünde bulunan ve ölçü birimi seçimine göre çevrim yapılabilen yapılmasını sağlayan raporlarda, "Ölçü Birimi sahası yukarıdaki gibi olacaktır. Bu durumda, Sabit Tanımlamalardaki 3 " alanı aşağıdaki şekilde ekrana gelir. Böylece, "Sabit Tanımlamalar" bölümündeki üç ölçü birimi ve "Birim Seçimi sahalarındaki 2 " bölümündeki iki ölçü birimine göre rapor alınabiliralınması sağlanır.


Image Added


Fatura Belgelerinde Ölçü Birimi Kullanımı

Image Removed
Alış ve Satış Fatura Parametrelerinde Parametreleri bölümünde bulunan "Farklı Birimlerden Mal Girişi Yapılsın" ve "Farklı Birimlerden Mal Girişi Çıkışı Yapılsın" parametrelerinin işaretlenmesi halinde, fatura belgelerinde miktar sahasından önce "Miktar" alanından önce, girilecek miktarın hangi ölçü biriminden olacağının belirlenebilmesi birimi üzerinden olacağı ile ilgili belirleme yapılması için en fazla 5 beş adet ölçü biriminin sorgulanacağı "Çevrim Değeri sahası getirilecektir. Bu sahada, stok " alanı ekrana gelir. Stok kartında belirlenen ölçü birimlerinden biri seçilebilmektedir. Yukarıdaki örneğe göreseçilerek işleme devam edilir. Aşağıdaki örnekte, stok kartında tanımlı 6 altı adet ölçü birimi olmasına rağmen, bunlardan 5' i faturada çevrim değeri sahasına getirilmiştirbeş tanesi "Çevrim Değeri" alanına getirilmiş. Bunun sebebi, 3' ünün Sabit Tanımlamalarda üçünün "Sabit Tanımlamalar" bölümünde bulunması (AD, KG, PK), 2' sinin ikisinin de "Birim Seçimi sahalarına " alanlarına (KL, CV) girilmesidirgirilmesinden kaynaklanır.


Image Added


Koşul Kayıtlarında Çoklu Ölçü Birimi Kullanımı

"Çoklu ölçü birimi Ölçü Birimi" özelliği koşul uygulamasında da desteklenmektedirdesteklenir.

Koşul Kayıtları ile ilgili detaylı bilgi için bakınız ; Cari /→ Kayıt → Koşul Kayıtları → Detay Koşul Kayıtları.
Koşul detay kayıtlarında, satış işlemlerinde kullanılacak ve ön değer olarak getirilecek ölçü birimi desteği bulunmaktadır.


Bu işlemin amacı aynı malın, farklı satıcılardan farklı ölçü birimleri ile alınması halinde, satıcı bazında kullanılan ölçü biriminin ön değer olarak gelmesidir.
Örnek: A malı B satıcısında KL olarak C satıcısından da AD olarak alınıyor.
B satıcısına fatura keserken faturada otomatik olarak KL ölçü birimi geliyor. Fakat istenirse değiştirilebiliyor. Aynı şekilde C satıcısına fatura keserken AD ölçü birimi geliyor ve istenirse fatura farklı bir ölçü biriminden de kesilebiliyor. Fatura belgelerinde, Koşul Detay Kayıtlarında belirlenen ölçü birimlerinin program tarafından getirilmesi için 'Faturada Farklı Birimlerden Mal Çıkışı Yapılsın Mı?' ve 'Sipariş/İrsaliye/Faturada Koşul Uygulaması Var Mı?' parametrelerinin açık olması gerekmektedir.

...