Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Müşteri/satıcıya yapılan tahsilat/ödemenin yapıldığı bölümdürekrandır. Yapılan kayıtlar kasanın gelir/gider bölümlerine, ilgili müşteri/satıcının cari hareket kayıtlarına ve entegrasyon bölümüne aktarılır. Yapılan işlemin iptal edilmesi için, ilgili kayıt üzerinde çift tıklanarak Kayıt Sil butonuna basılması veya klavyeden "f7" tuşuna basılması gerekir.

...

Günlük takip edilen kasada, sadece muhasebede karşılık kodlara işlenmesi gereken nakit işlemlerin (örneğin; banka provizyon giderleri, personel avans hesapları, damga pulu makbuzları vb.) girildiği bölümdürekrandır.

Kasa Kayıtları EkranıMuhtelif

Muhasebe Karşılık Kodu

Kaydı yapılacak nakit işleminin, muhasebede hangi hesap koduna işleneceği bilgisinin girildiği alandır. Bu bölümden sadece bir adet muhasebe karşılık koduna kayıt girilir.

Fiş Numarası

Yapılacak muhtelif kaydı ile ilgili evrak numarasının izlendiği alandır. Program, kayıt girişlerinde girilen numarayı bir arttırarak sonraki kayıt ekranına otomatik getirir.

Tutar

İlgili makbuz tutarının girildiği alandır. Sadece TL ile çalışan kasalarda giriş yapılır.

Kasa Açıklaması

Kasa defterine ve muhasebeye aktarılacak açıklamanın girildiği alandır.

Referans Kodu

Muhasebe Modülü → Kayıt → Muhasebe Parametreleri → Yevmiye → "Fişlerde Referans Kodu Sorulsun" parametresinin işaretlenmesi durumunda, ilgili hesap tipine ait referans kodu sorgulanır. Rehber butonu yardımıyla referans kodları arasından seçim yapılır.

Döviz Tutarı

Dövizli çalışılan kasalarda ilgili makbuzun döviz cinsinden tutarının girildiği alandır. Bu alana girilen tutar kur ile çarpılır ve hesaplanan değer bu alana otomatik aktarılır.

Proje Kodu

İlgili proje kodunun girildiği alandır. Yardımcı Programlar → Kayıt → Şirket/Şube Parametre Tanımları → "Proje Uygulaması Var" parametresinin işaretli olduğu durumlarda aktif olan alandır. Rehber butonu yardımıyla proje kodları arasından seçim yapılır.

Muhtelif işlem kayıtlarından girilen bir kaydıniptal edilmesi için ilgili kayıt üzerine çift tıklanarak kayıt sil butonuna veya klavyedeki f7 tuşuna basılması gerekir. Kayıt üzerinde düzeltme işlemi yapılamaz.

...

Senet modülünden kaydedilen ve portföyde olan senetlerin tahsilat ve ödeme işlemleri bu ekrandan yapılırişlemlerinin yapıldığı ekrandır. Müşteri senet tahsilatlarının kayıt yeri yerinin mutlaka "portföy olmak zorundadır" olması gerekir. Bu bölümden Müşteri/ Borç /Senetlerinin müşteri borç senetleri tahsilat ve tediyelerinin, kasa hesabı ve muhasebe ile bağlantılı kayıtları oluşturulur. Girilen kayıtlar sonucunda sonucu, ilgili senet kaydı “Ödenmiş” yapılarak, ilgili muhasebe kayıtları oluşturulur“Ödendi” olarak işaretlenir ve otomatik olarak muhasebe kaydı oluşur.

Image Modified

Kasa Kayıtları EkranıSenet

Senet No

Kasadan nakit olarak ödemesi yapılacak senet numarasının girileceği alandır.

İstenilirse ilgili senet rehber yardımı ile de seçilebilmektedir.Pla.

Image Added Rehber butonu yardımı ile senet numaraları arasından seçim yapılır.

Plasiyer Kodu

Yardımcı Programlar

/

→ Kayıt → Şirket/Şube

 

Parametre Tanımlarında “Plasiyer Uygulaması Var”

parametresini işaretleyerek işlem yapan firmalarda, plasiyer kodu sorgulanacaktır

parametresinin işaretlenmesi halinde ekrana gelen alandır. Image Added Rehber butonu yardımı ile plasiyer kodları arasından seçim yapılır.

Fiş Numarası

Yapılacak  kayıt ile ilgili evrak numarasının izlenebildiği alandır. Program kayıt girişlerinde girilen numarayı bir artırarak bir sonraki kayıt ekranına otomatik getirerek takip eder.

Kasa Açıklaması

Girilen senet numarasının açıklaması kasa ve yevmiye kayıtlarına aktarılmak üzere program tarafından atanacaktır. Kullanıcılar bu saha üzerinde değişiklik yapabilirler.

Bu ekrandan ayrıca senet numarası alanında seçilen senede ait bilgilerde izlenebilmekte fakat müdahale edilememektedir. Bu bilgiler üzerinde değişiklik müşteri senetleri modülünden yapılmalıdır.

...