Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Toplamlar Ekranıİskonto ve Maliyet Toplamları
Brüt Toplam

Transferde kaydedilen mal tutarlarının, iskonto düşülmeden önceki brüt tutarını gösteren alandır. Kalem bilgileri ekranındaki bilgilere göre oluşturulan bir alan olduğu için, elle değiştirme yapılamaz. Buradaki tutarın yanlış olması durumunda, önceki ekrana (kalem bilgileri) geçilerek gerekli düzeltme işlemleri yapılmalıdır.

Ek Maliyet 1,2İlave maliyetlerin girildiği alandır. Hesaplatılan bir değer yoksa, elle tutar girilebilir.
Yuvarlama Transferi yapılacak malların genel toplamının yuvarlanması için kullanılan alandır.
Br. 1 Miktar, Br.2 Miktar, Br. 3 MiktarKalem Bilgilerinde girilen tüm stokların toplam miktar bilgilerinin, stok kartı kayıtlarında tanımlı birinci, ikinci ve üçüncü ölçü birimi cinsinden izlenen alandır.
Toplamlar Ekranı

KDV’ler Toplamı ve Genel Toplam

Ara ToplamYukarıda anlatılan iskontolar toplamının brüt toplamdan düşülüp, ek maliyet toplamlarının eklenmesiyle oluşan toplamdır. Bu alana elle müdahale edilemez. Bilgilendirmek amacıyla görüntülenen alandır.
KDV 1,2,3,4,5Sipariş kaydında girilen stok kalemlerinin, stok sabit kayıtlarında yazılı KDV oranına göre, program tarafından otomatik hesaplanarak ekrana getirildiği alandır.
KDV %

KDV hesaplamalarında kullanılan oranların izlendiği alandır.

Toplam KDV

Farklı KDV oranları üzerinden hesaplanan tutarların toplamının yazıldığı alandır. Hesaplanan değer üzerinde çok küçük bir farklılık olması halinde düzenleme yapılmasını, aksi halde bu değerin değiştirilmemesi tavsiye edilir. Burada yapılacak düzeltme, yukarıda anlatıldığı şekilde hesaplanan KDV tutarları dağılımına yansımaz. Yapılan değişiklik, sadece aşağıdaki genel toplam alanına yansır. Fatura/ Kayıt/Satış Fatura Parametreleri Bölümü’nde “KDV Maliyete Eklensin” parametresi işaretlenmiş ise, bu alanda oluşan tutar muhasebeye entegre olmaz. Stok fiyatlarına KDV tutarları eklenerek stok hareket kayıtlarına aktarılır.

Genel ToplamYukarıda anlatılan işlemler sonucu oluşan son toplamın gösterildiği alandır. Bu tutar üzerinde değişiklik yapmak yerine "Karşı Toplam" alanı kullanılır.
Karşı Toplam

Transfer kaydı genel toplam alanında değişiklik yapılması istendiğinde kullanılan alandır.

Resim AlanıTransfere resim yada doküman dosyası eklemek için kullanılan alandır.
Toplamlar EkranıKayıt Sorgulamaları
Toplam Mal AğırlığıTransfer kaydında girilen stok kalemleri için, “Stok Kartı Kayıtlarında” birim ağırlık tanımlaması ile aktif olan alandır. Program bu ağırlıkları, faturadaki miktarlarla çarparak toplam mal ağırlığını hesaplar ve otomatik olarak ekrana getirir.

Basım

Girilen siparişin basımı için işaretlenen alandır. Bu alan işaretlendikten sonra “Tamam” butonuna basıldığında, “Dizayn Sorgulama” ekranından dizayn tipi ve yazıcı seçilerek basım yapılır.

Sıralama SeçeneğiBasımı yapılacak olan sipariş kalemlerini, bu alanda bulunan seçeneklere göre sıralatmak amacıyla kullanılan alandır.
Tamam

Bilgileri girilen transferin kaydı için kullanılan butondur. düğmesine basıldığında, siparişe ilişkin kayıtlar ilgili entegre bölümlere aktarılır. Transferin daha önce kaydedilmiş olması ve düzenlenip tekrar kaydedilmesi durumunda, entegre bölümlerden stok ve cari bölümlere işlenen hareketler program tarafından düzenlenir. Bu kayıtlar, Entegrasyon/Entegrasyon Kayıtlarında “ 2 no.lu " (Düzeltilmiş Kayıt) ya da “4 no.lu " (Düzeltilmiş Bulunamadı) tipte izlenebilir.



(tick) Depolar Arası Transfer Kaydı, Değişikliği, İptali

Depolar Arası Transfer kaydındaki alanlara bilgi girişi yapıldıktan sonra belgenin kaydedilmesi için; "Toplamlar" sayfasındaki "Tamam" butonuna basılması gerekir. Lokal depolar arası transfer işlemi yapıldığında "Stok Hareket Kayıtlarında" bir çıkış bir de giriş hareketi oluşur. Şubeler arası transfer işlemi yapabilmek için hem merkez hem de şubeler için birer cari kod açmak gerekir.

Daha önceden kaydedilmiş belge üzerinde değişiklik yapmak için; "Üst Bilgiler" sayfasında ilgili depolar arası transfer belgesinin numarası girilmesi ve <Tab> butonuna basılması gerekir. Böylece kayıtlı belgeye ait daha önceden girilmiş bilgiler ekrana gelir. Bundan sonra değiştirilmek istenen alan üzerinde değişiklik yapılabilir. Belge üzerinde değişiklik yapıldıktan sonra, belge ile ilgili entegre bölümlerde de gerekli değişikliklerin otomatik olarak yapılabilmesi için "Toplamlar" sayfasından tekrar kaydedilmesi gerekir.

Kaydedilmiş bir depolar arası transfer fişinin iptali için; "Üst Bilgiler" sayfasında iken araç çubuklarında bulunan Image AddedKayıt Sil butonuna ya da klavyedeki F7 butonuna basıldığında, “Bu ekrana ait tüm bilgileriniz silinecektir. Emin misiniz?” şeklinde bir uyarı ekrana gelir. Bu ekranda "Evet" butonuna basılması halinde, ilgili fişe ait bilgiler silinir.


Depolar Arası Özel Tuşlar İçin Bakınız; Satış Faturasında Kullanılan Özel Tuşlar.