Cari hesap tanım penceresinde yer alan Parametreler seçeneği ile kaydedilen bilgiler şunlardır:

Sipariş Günleri: Cari hesabın sipariş aldığı günler bu bölümde belirlenir. Sipariş alınan gün işaretlenir.

Toplu Faturalama Kuralı: Cari hesap için toplu faturalama öndeğerinin belirlendiği alandır. Toplu faturalama öndeğeri ticari sistem parametrelerinde belirlenir ve cari hesap tanımlarına öndeğer olarak aktarılır. Cari hesap için faturalamanın ne şekilde yapılacağı şu seçeneklerden biri seçilerek belirlenir; İşlem Sırasında Belirlenecek, İşyerlerine Göre, Birebir ve Genel. 

İşlem Sırasında Belirlenecek seçiminde cari hesaba ait irsaliyeler Faturalama Şekli filtresine göre faturalanır.
İşyerlerine Göre seçiminde aynı işyerine ait irsaliyeler toplu olarak faturalanır. Tüm işlemler tek bir faturada toplanır.
Birebir seçiminde cari hesaba ait irsaliyeler birebir faturalanır. İrsaliye sayısı kadar fatura kesilir.

Fatura Yazım Sayısı: Cari hesap için fatura yazım sayısı öndeğeridir. Faturaların kaçar tane yazılacağını gösterir. Fatura yazım sayısı öndeğeri 1'dir.

Parçalı Sipariş Sevkiyatı: Cari hesaba ait siparişlerin ne şekilde teslim edileceğini gösteren parametredir. Siparişin tümü aynı anda sevkedilebileceği gibi parçalı sevkiyat da yapılabilir. Bu parametre satırı Evet ve Hayır olmak üzere iki seçeneklidir.

Parçalı sevkiyat yapılmayacaksa Hayır seçilir. Bu durumda irsaliye ve faturalarda F9 (sağ fare tuşu) menüsünde yer alan Sipariş Hareketi Aktar seçeneği yer almaz.

Siparişlerin fatura ya da irsaliyeye aktarımı Sipariş Fişi Aktar seçeneği ile yapılır. Sevkedilecek sipariş fişi seçilir. Fatura ya da irsaliye satırında miktar ve birim alanındaki bilgi değiştirilemez.

Sipariş Sıklığı (Gün): Tedarikçiye verilen siparişlerin sıklığını gösterir. Azami sıklık 1 gündür. Her gün için ayrı ayrı sipariş verilmesi anlamına gelir.

Kullanım Yeri: Bu alan cari hesap tanımının kullanılacağı modülleri belirlemek amacıyla kullanılır. Satınalma, Satış ve Dağıtım, İthalat, İhracat, Finans ve Fason Üretim seçeneklerini içerir.

Kullanım yeri öndeğeri Ticari Sistem Yönetimi/Finans Parametreleri ile belirlenir, kartlara öndeğer olarak aktarılır; istenirse değiştirilir.

Kullanım yeri olarak belirlenmemiş modüller için ilgili cari hesap tanımı seçim pencerelerinde görüntülenmez.

Satış ve dağıtım modülünde kullanılıp satınalma modülünde kullanılmayan bir cari hesap ile oluşturulmuş bir satış siparişi için karşı sipariş oluşturulduğunda oluşan fişin cari hesap bilgisi boş gelir.

Sipariş Onay Kriterleri

Müşteriden alınan siparişler, müşterinin riski, ödeme vadesi ve borç yaşlandırma gibi kriterlere göre değerlendirilerek onaylanır ve sevkedilir. Bunun için satış siparişleri listesinde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan Kontrollü Onaylama seçeneği kullanılır.

Kontrollü onaylamada geçerli olması istenen kriterler cari hesap tanımında belirlenerek işlemlere öndeğer olarak aktarılır. Onay kriteri bölümünde yer alan seçenekleri işaretlenerek belirlenir. Bu seçenekler; Risk Kriteri, Vade Kriteri, Yaşlandırma Kriteri ve bunun için geçerli olacak Yaşlanma Günü, Öncelik.

Vade Takibi Kriterleri

Vade Takibi Yapılacak İşlemler: Cari hesabın geçmiş tarihli ödenmemiş borçlarını takip ekmek ve cari hesabı borçlandıran işlem girişlerini kontrol altına almak amacıyla kullanılan alandır. Seçilen fiş türünün kaydı sırasında Vade Takibi Yapılacak Gün Sayısı ve Vade Takibi Yapılacak Tutar alanlarında belirlenen gün sayısı ve tutar dahilinde geçmiş tarihli ödemeler kontrol edilir ve seçilen kontrol şekline göre kullanıcı uyarılır, işlem durdurulur ya da işleme devam edilir. Vade takibi yapılan işlemler şunlardır; Satış Faturaları, Satış Siparişleri (Ödemeli), Kasa İşlemleri, Cari Hesap İşlemleri, Banka İşlemleri ve İhracat. 

Vade Takibi Yapılacak Gün Sayısı: Cari hesabın kapanmamış hareketinin vade tarihi ile sistem tarihi arasındaki fark, burada girilen değerden büyük ve/veya eşit ise "Vade Takibi Yapılacak İşlemler" alanında belirlenen fiş türleri için kontrol yapılır. Değer girilmediği taktirde herhangi bir kontrol yapılmaz.

Vade Takibi Yapılacak Tutar: Cari hesabın kapanmamış, vade gün sayısı aşılmış hareketlerinin toplamı, burada girilen değerden büyük ve/veya eşit ise "Vade Takibi Yapılacak İşlemler" alanında belirlenen fiş türleri için kontrol yapılır.

"Vade Takibi Yapılacak Gün Sayısı" alanında değer girişi yapılmadıysa vade kontrol günü sıfır kabul edilir ve burada girilen değere göre kontrol yapılır.

Vade Takibi Yapıldığında: "Vade Takibi Yapılacak İşlemler" alanında seçilen işlem türü için kontrolün ne şekilde yapılacağı bu alanda belirlenir. İçerdiği seçenekler şunlardır; İşleme Devam Edilecek, Kullanıcı Uyarılacak ve İşlem Durdurulacak.

İşlem Durdurulacak seçildiğinde, cari hesabın kapanmamış, vade gün sayısı aşılmış hareketlerinin toplamı, "Vade Takibi Yapılacak Tutar" alanındaki değerden büyük ise ve cari hesabın kapanmamış hareketinin vade tarihi ile sistem tarihi arasındaki fark, "Vade Takibi Yapılacak Gün Sayısı" alanında girilen değerden büyük ve/veya eşit ise ilgili işlemin kaydedilmesine izin verilmez.

Borç Kapama Vade Tarihi Kontrolü

Kontrol Yapılacak Gün Sayısı: Borç kapama yapılırken vadeli hareketlerin vade kontrolünü yapmak için kullanılan alandır. Borç Takip penceresinde cari hesabın kapatılan iki hareketinin vade tarihleri arasındaki gün farkı burada belirtilen gün sayısından fazla ise aşağıda yer alan "Kontrol Yapıldığında" alanında yapılan seçime göre kontrol yapılır. Bu alana değer girilmediği taktirde herhangi bir kontrol yapılmaz.

Kontrol Yapıldığında: Borç Takip penceresinde borç kapama yapılırken cari hesabın kapatılan iki hareketinin vade tarihleri arasındaki gün farkı yukarıda yer alan "Kontrol Yapılacak Gün Sayısı" alanında belirtilen gün sayısından fazla ise burada yapılan seçime göre işleme devam edilir, kullanıcı uyarılır veya işlem durdurulur.

Vade Takibi Kriterleri ve Borç Kapama Vade Tarihi Kontrolü bölümü öndeğerleri Cari Hesap Çalışma Bilgileri'nde belirlenir.